CHINESE NEW YEAR. 2019, THE YEAR OF THE PIG

 In Avions, English Skills, Escola, Primària, Vaixells

 

Esta setmana en English skills en tota primària, i alguns cursos d’infantil  hem treballat la llegenda de l’any nou xinés, ja que este 5 de febrer ha començat l’any del porc.

En l’antiguitat, hi havia un monstre anomenat Nianshou amb un cap llarg i banyes afilades. Habitava en el fons del mar durant tot l’any i només es presentava a la vespra de l’Any Nou a menjar a la gent i el bestiar als pobles pròxims. La gent vivia amb el temor d’aqueix monstre fins que un diaun ancià molt savi va decidir que havien d’enfrontar-se i espantar el monstre, així que van fer soroll amb els tambors, van encendre torxes i van agitar teles de color roig i el monstre mai tornà. Esta tradició s’ha mantingut fins a l’actualitat i s’ha convertit en una forma important per a celebrar l’arribada de l’any nou.

També hem conegut la llegenda dels dotze animals del Zodíac Xinés que conta que l’Emperador de Jade va organitzar una carrera d’animals per a decidir quins entrarien en el zodíac. Els animals havien de travessar el riu i se’ls atorgaria un any segons la seua ordre d’arribada.

Hem vist que som molt diferents i alhora molt semblants en les nostres celebracions, focs artificials, targetes i menjars familiars… us sona???

中国农历新年快乐 (Happy New Chinese Year)

               

                           

Recent Posts
Contacta'ns!

Pots escriure'ns un missatge i et contestarem tan prompte com siga possible.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search