Un pensament per a l’ESO. El confinament sent adolescent…

 In Escola

Un pensament per a l’ESO
El confinament sent adolescent…

I és que aquests dies no podem deixar de pensar en vosaltres… els nostres adolescents, quan nosaltres ho érem, si ens quedàvem a casa era perquè ens havien castigat… sabem que ara amb les xarxes socials tot és una mica més fàcil, però també sabem que és una etapa on molts de vosaltres teniu xocs amb les vostres famílies i sentiu en molts moments que no us comprenen… us donarem alguns consells per a supervivència adolescent en el que fins i tot ens queda de confinament.
Imagine que ja haureu fet moltes reflexions i que ja us haureu situat cada persona en la seua família… ahí van algunes cosetes que podeus revisar per si no les teniu ajustades, vos ajudaran a estar el més a gustet  a casa.

Ja sé que em direu… “no coneixes a la meua mare, o al meu pare… és que… és que… uff… “ja us dic que teniu raó, que no conec vostra realitat familiar, per això no hi ha una sola resposta per això us comentaré les coses a tindre en compte aquelles que pense us poden donar benestar… vosaltres, vosaltres trieu…

1.- Flexibilitat: amb les postures molt rígides, aquelles en les quals, si o si tinc raó, revisa si t’ocorre això amb freqüència.. igual és el moment de triar que és el realment important i si val la pena o no “tindre raó”.

2.- El teu espai personal: negocia amb la teua família un temps i espai personal on tingues intimitat i pugues fer el que necessites…

3.- Una mirada als adults: mira’ls, intenta pensar com se senten, com et sentiries el tu si fores el teu pare o mare… ajusta si ho consideres…

4.- Dóna i rebràs: ofereix-te a alguna cosa… col·labora no sols en el que se’t demana, sinó també en algun gest o situació que veges que va a alegrar a la teua família, els sorprendràs i et sorprendrà com ho viuen… i com et viuen… aquest és un gest que et farà sentir-te molt respectat…comprova-ho.

5.- Pregunta a la teua mare o al teu pare com estan…

6.- Comparteix alguna cosa amb algú de la teua família… un pensament, alguna cosa que t’ha ocorregut, un sentiment…

7.- Mira fotos de quan eres xicoteta o xicotet… recorda…

8.-Mantin relacions socials amb les teues amigues i amics, cura!!! Ara no us veieu !! I solucionar malentesos és més difícil… heu de ser més acurades amb les vostres converses en les xarxes, de fet jo us suggerisc més videoconferències o trucades telefòniques… escoltar la veu d’una altra persona, és més pròxim..

9.-Mantin-te actiu intel·lectualment: Us a tocat aquesta època, però sou afortunats, afortunades, no us va tocar un país en guerra, no us va tocar la fam, no us va tocar viatjar en una pastera, no us ha tocat treballar des de la infància en un abocador, només se us demana que continueu amb una mica d’esforç intel·lectual, que us gestioneu, d’això aprendreu molt si ho aconseguiu, que llegiu, que feu tasques escolars… que us quedeu a casa…

10.- Mantin-te actiu físicament: en la mesura que pugues, això et farà dormir i sentir millor.

11.- Intenta posar-te una rutina, amb responsabilitats però també amb oci, el que t’agrade, però oci.

12. Trau alguna cosa positiva d’açò, i quan no pugues, comparteix la teua angoixa amb algú que et puga escoltar, confia en tu.

Recent Posts
Contacta'ns!

Pots escriure'ns un missatge i et contestarem tan prompte com siga possible.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search